Jenx communicatiebureau in Wageningen
Agri en Food
Nieuwe Markten
jenx_header_middelenenmedia
jenx_header_PR

De kracht van video content op social media

Video content is de best presterende vorm van content op social media. Mensen kijken nu eenmaal liever (en makkelijker) een video, dan dat ze een tekst lezen. Social mediakanalen ontwikkelen zich sneller dan ooit en zijn constant bezig met de ontwikkeling van het platform. De manier waarop video content wordt aangeboden verandert daardoor snel. Video biedt veel kansen aan bedrijven om hun verhaal te vertellen. Om die te benutten is het belangrijk om goed na te denken over de inhoud en de vorm van de video.

Opkomst van video reels

De nieuwste rage op het gebied van video content is de zogeheten ‘reel’. Een reel is een opeenvolging van korte video’s waar gemakkelijk doorheen kan worden geswiped.

Video reels waren een paar jaar geleden al populair toen het platform Vine begon met het delen van korte video’s. Het platform ging echter failliet, waardoor je Vine video’s alleen nog kunt bekijken in compilatie video’s op o.a. YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=EoLjddNcnYU.

TikTok heeft het concept nieuw leven ingeblazen en is met 100% video content het sterkst groeiende platform van 2020. Hoewel het platform voornamelijk wordt gebruikt door jongeren, zien we nu ook dat steeds meer volwassenen het gaan gebruiken. https://www.tiktok.com/?lang=nl-NL

Steeds meer live video content

Streaming is ontzettend populair. Streaming platforms als YouTube, Facebook en Twitch zijn al een paar jaar in opkomst en door de pandemie zijn bedrijven massaal webinars gaan organiseren. Hierdoor is er veel aandacht voor de verdere ontwikkeling van live video op social mediaplatforms.

Hulp nodig met social media?

Video content doet het over het algemeen erg goed op social media. Toch is het iets ingewikkelder dan het simpelweg posten van wat video’s. Een video wordt immers pas veel bekeken en gedeeld wanneer deze mensen aanspreekt. Heb je hulp nodig met het bedenken en realiseren van waardevolle video content? Neem dan eens contact op met Jenx via info@jenx.nl of door te bellen naar: +31 317 35 65 89.