Jenx communicatiebureau in Wageningen
Agri en Food
Nieuwe Markten
jenx_header_middelenenmedia
jenx_header_PR

Merkontwikkeling Wiedenvis

De Weeribben-Wieden kent vissoorten die vanwege hun heerlijke smaak bijzonder populair zijn, zoals paling en snoekbaars. De vis uit dit prachtige natuurgebied is bijzonder van kwaliteit. Daarom besloten de vissers hun eigen merk op te richten: Wiedenvis

De gemeente Steenwijkerland hecht veel belang aan de promotie van haar streekproducten. Zij vroeg aan Jenx het merk van de vissers te introduceren in de grote regio rond het natuurgebied. Jenx gaf het merk een gezicht, verzorgde de merkregistratie en voerde een gedegen marktonderzoek uit. Vervolgens ontwikkelden wij een introductiecampagne.

De aftrap daarvan was een pers-event voor regionale- en visserijpers én stakeholders van het natuurgebied en duurzame ambachten. De aanwezigen genoten van vers bereidde vis en kregen een visserij-demo in het natuurgebied. Het resultaat was uitgebreide aandacht op lokale- en regionale TV, in huis-aan-huisbladen en de dagbladpers.